Vecka 27 till 34 2024

Sommaren har förflutit raskt, och även om vi inte har lämnat kaj under denna tid, så har en hel del arbete ändå utförts.
Mycket aktivitet har varit att förbereda deltagandet i Stockholm Steam, som var ett försök att samla alla verksamma ångfartyg i Stockholm med omnejd utefter kajen på Riddarholmen. Detta evenemang kom till stånd den 25/8 och blev en ” smashing succe’”
För att kunna deltaga var vi först tvungna att få till vårt passagerarcertifikat, samt få vår panna godkänd, och få våra säkerhetsventiler provade av panninspektörer. Detta ordnades vecken innan, och därefter vidtog utbildning i säkerhetsfrågor för den kommande besättningen. Allt i tid och i god ordning.
Lördagen den 24/8 genomförde vi så en provtur, och det var första gången vi lämnade kajen i år. Allt fungerade efter ritningarna, så vi kunde med förtröstan kasta loss 0900 för inslussning till Mälaren på utsatt tid 0930. Vi ankom till kaj 1100, och då hade redan mängder av förväntansfulla människor samlat. Därefter var det full fart med visning av fartyget och försäljning av kaffe och skorpor och boken om Sprängaren till klocka 1600, då vi kastade loss och backade ut med betalande passagerare för att åter slussa ner till saltsjön och kajen vid Vasamuseet.
Det var en trött med nöjd besättning, som lämnade fartyget medan augustihimlen långsamt mörknade.
Passagerarnas nöjda kommentarer var en fin belöning för allt nerlagt arbete.